Overzicht activeiten 2017 Jong KWB-LG:

Mountainbike: 18 Juni 2017 download hier de affiche

Deze fantastische toertocht vertrekt vanuit de kern van het gezellige dorpje Sint-Martens-Bodegem, een deelgemeente van Dilbeek. De eerste kilometers leiden langs de velden van Sint-Martens-Bodegem om vervolgens te starten met het gemiddelde klimwerk. Hierna  zijn de benen voldoende opgewarmd om via Ternat en enkele hm's later in het pittoreske Asbeek te belanden. In dit groene dorp worden de meeste hm's behaald door enkele pittige klimmetjes in de bossen en langs velden met schone verzichten. Wanneer er 25 km in de benen zit wordt er terug afgedaald en kan er gegeten en gedronken aan de uitgebreide bevoorrading (Mét energybars en Isostar!).

De tocht wordt verder gezet richting het heuvelachtige Dilbeek via Sint-Ulriks-Kapelle. Degene die het stof in hun keel al wensen door te spoelen met iets fris kunnen hier de splitsing van 35 km nemen om terug aan 't Solleveld te komen met toch een goeie 350 hm's achter de rug.

De grote lus zet zich verder voor degene die de resterende heuvels van Dilbeek en Sint-Martens-Bodegem nog wensen te trotseren en al dan niet hier en daar een KOM proberen af te snoepen op één van de vele Strava-segmenten. Wanneer de 50 km en 550 hm achter de kiezen zit kan er ook door deze deelnemers overvloedig gerstenat genuttigd worden, frisdrank en een stevige hap zijn eveneens verkrijgbaar!

Kortom, een ideale toertocht in een prachtige omgeving en gezellige après-bike voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbiker die hier zonder twijfel ook met voldoening over de finish zal stuiven!